Tarih: 07.11.2024 16:00
Koyu renkli giysileri yıkarken, soğuk su tercih edilmeli ve tersten yıkanmalıdır. Renklerin solmaması için az deterjan kullanılmalıdır.
Koyu kıyafetlerinizin renklerinin solmamasını istiyor olabilir ve yıkama esnasında koyu kıyafetlerinizden diğer giysilerinize bulaşmalar olacağından endişeleniyor olabilirsiniz. İşte bunların çözümü aslında bir iki bilgiyle çok basittir. Sizde bu yazıyı bitirdiğinizde ne kadar kolay olduğunu fark edeceksiniz.
Yıkamaya geçmeden önce çamaşırlarınızı renk ve kumaş bakımından ayırdığınıza emin olun. Sadece renk yönünden ayırmanız yetmez. Kumaş türüne bağlı olarak ta ayrım yapmalı ve çamaşırlarınızı bu bağlamda düzenlemelisiniz çünkü her kumaş türü aynı ayarda ve basınçta yıkanmaz. İleride sorun yaşamamak için bu hususa dikkat edin.
Koyu giysilerinizi soğuk suda yıkamanızı tavsiye ediyoruz çünkü koyu çamaşırlar hassas çamaşırlardır. Renklerinin solmaları diğer çamaşır renk çeşitlerine göre daha olası bir durumdur.
Çamaşırların içindeki lifler attığında veya yıprandığında renginde bozulmalar olur. İşte bu nedenle soğuk su tercih etmelisiniz çünkü soğuk su, koyu kıyafetlerinizdeki liflerin sağlam kalmasına yardımcı olur.
Not: Çamaşırlarınız çok kirli durumda ise toprak ayarını kullanmanızı tavsiye ederiz lakin bunun en hafif olanını seçmelisiniz.
Yıkama döngüsü ve zamanı olarak formül ne kadar çamaşırlar az makinede kalırsa o kadar renkleri de canlı kalır şeklindedir. Bu sebeple ayarlarınızı olabildiğince en hızlı döngüye göre seçiminizi yapın.
Koyu kıyafetleri yıkama konusunda deterjan seçimi önemlidir. Diğer çamaşırlar için kullandığınız deterjanı normalmiş gibi koyu kıyafetler içinde kullanmanız doğru değildir.
Uyarı: Özellikle çamaşır suyu ile koyu kıyafetlerinizi yıkamaktan uzak durun. Çamaşır suyunun içinde bulunan katkı maddeleri koyu giysilerinize zarar verecektir. Deterjanınızı seçerken her hangi bir katkı maddesi yoktur sloganı olanları tercih etmenizi tavsiye ederiz.
Deterjanınızın kullanım miktarı da önemli bir faktördür. Bunun ölçüsünü çamaşır makinenizin, kıyafetlerinizin ve deterjanınızın etiketine (kullanma kılavuzuna) bakarak öğrenebilirsiniz.